Yhdysvaltalaisen metalliyhtyeen musiikkivideo tehtiin suomalaisvoimin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltalainen Fear Factory on niittänyt jo yli 30 vuoden ajan mainetta yhtenä tunnetuimmista industrial metal -yhtyeistä. Taannoin miehistönvaihdoksia kokenut yhtye on paljastanut julkaisevansa kesäkuussa uuden Aggression Continuum -albumin.

Uudelta levyltä saadaan esimkaua Disruptor-singlen muodossa. Sen musiikkivideo on suomalaista käsialaa, sillä tuhon jälkeiseen maailmaan sijoittuvan videon on luonut tamperelainen tuotantoyhtiö Riivata Visuals. Riivata Visuals on aikaisemmin toteuttanut videoita muun muassa Lordille, suomalaiselle Atlas-yhtyeelle ja ruotsalaiselle Humanity’s Last Breathille.

Kone-elementtejä raskaaseen metalliin yhdistelevä Fear Factory perustettiin Los Angelesissa vuonna 1989. Taannoin yhtyeen pitkäaikainen laulaja Burton C. Bell jätti yhtyeen rivit. Tuoreella Disruptor-singlellä vokalistin ääntä kuullaan kuitenkin edelleen.