Taiteilija piirtää kahdella kädellä samanaikaisesti – työt lähes fotorealistisia

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Siinä missä useimmat ihmiset ovat oikea- tai vasenkätisiä, kykenevät molempikätiset käyttämään kumpaakin kättään miltei tasavertaisesti. Hollantilaisen Rajacenna van Damin tapauksessa se tarkoittaa sitä, että hän voi piirtää ja maalata samanaikaisesti kummallakin kädellään.

Molempikätisyys ei ole ainoa syy, miksi Rajacenna van Dam on herättänyt hämmästystä. Myös hänen taiteelliset lahjansa keräävät kiitosta. Rajacenna on erikoistunut kynillä luotuihin muotokuviin, jotka ovat yksityiskohtaisuudessaan lähes fotorealistisia.

Rajacennan elämään ja taiteeseen päästään tutustumaan 60 Second Docsin tuoreella videolla. Siinä hän muun muassa kertoo voivansa työskennellä tavallista nopeampaa erikoistaitonsa ansiosta, ja paljastaa hänen töidensä suosikkiaiheen olevan poptähti Taylor Swift.