Barcelona varastaa sydämesi – paljon muutakin kuin La Rambla

Kaupallinen yhteistyö Matkailu · Stara.fi

Kaupallinen yhteistyö Espanjan matkailutoimisto (Tourspain). Espanjan yksi suomalaisittain tunnetuimmista matkailukohteista on Barcelona, jossa riittää nähtävää ja koettavaa pitkällekin visiitille. Monille Barcelonasta tulee usein ensimmäisenä mieleen La Ramblas, mutta suurkaupunki tarjoaa paljon muutakin nähtävää ja koettavaa. Matkassa kannattaa olla mukana paljon avointa mieltä ja seikkailunhalua, sillä elämyksiin törmää usein siellä missä sitä vähiten odottaisi. Niin myös Barcelonassa.

Kuva: Barcelona, Espanjan matkailutoimisto
Barcelona, Kuva: Stara
Barcelona, Kuva: Stara

Kaupungissa ei voi vierailla ilman, että käy katsomassa maailman tunnetuimpiin rakennuksiin lukeutuvaa Sagrada Familiaa, ja innokkaimmat käyvät myös sen sisällä tutustumassa jo satoja vuosia jatkuneeseen työmaahan. Roomalais-katolinen kirkon sisäpuolella pääsee hissillä rakennuksen huipulle, josta avautuvat upeat näköalat Barcelonan kattojen ylle. Sagrada Familian rakentaminen alkoi vuonna 1882 ja urakka jatkuu edelleen.

Maailmankuulun kirkon lisäksi Barcelonasta löytyy myös paljon muita taiteen ja maisema-arkkitehtuurin taidonnäytteitä, joista tunnetuimpia ovat maailmankuulun taiteilija Antoni Gaudin luomukset. Yksi niistä on Güellin puisto, joka nimettiin vuonna 1984 Unescon maailmanperintökohteeksi.

Puistossa yhdistyvät Gaudin teosten modernismi, räikeät värit ja upeat veistokset, jotka saavat jokaisen turistin ihmettelemään taiteilijan luovuutta. Ei siis ihme, että lukemattomat taiteilijat ovat saaneet innoitusta alueen teoksista. Alunperin Güellin puistosta oli määrä tulla luksusluokan asuinalue.

Kuva: Barcelona, Espanjan matkailutoimisto
Barcelona, Kuva: Stara
Barcelona, Kuva: Stara

Musiikkikulttuurin ystäville Stara suosittelee La Ramblan liepeillä sijaitsevaa Barri Gotic -ravintola-aluetta, josta löytyy monia laadukkaita klubeja niin konemusiikin kuin vaikkapa jazzin ystäville. Hyvällä tuurilla niissä voi jatkaa hauskanpitoa aamuun saakka ovien mentyä jo kiinni. Klubeilla esiintyy usein myös alan kansainvälisiä huippuja, joten kannattaa varautua odottamattomiin elämyksiin ja tarkistaa ohjelmatarjontaa esimerkiksi sosiaalisesta mediasta.

Monipuolisena lomakohteena Barcelonasta löytyy luonnollisesti tarjontaa myös hiekkarannalla lekotteluun ja rantatunnelmasta nauttimiseen vaikkapa lasillisen ääressä. La Barcelonetan uimaranta sijaitsee melko lähellä ydinkeskustaa, ja sinne voi kävellä esimerkiksi La Ramblalta.

Uimarannan yhteydessä on runsaasti kahviloita ja ravintoloita, joten siellä voi helposti viihtyä koko päivän pitkälle iltaan saakka. Rannalta on kivenheitto esimerkiksi edellä mainitulle Barri Goticin alueelle, jossa iltaa voi jatkaa pikkutunneille saakka. Barcelonassa on siis helppoa yhdistää rantaloman ja kaupunkiloman parhaat puolet.

Löydä lisää Espanjan helmiä www.spain.info.

Kuva: Barcelona, Espanjan matkailutoimisto
Barcelona, Kuva: Stara