Ismo Alangosta elämänkertakirja – ilmestyy lokakuussa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomen merkittävimpiin muusikoihin lukeutuva Ismo Alanko on tehnyt musiikkia jo 1970-luvulta saakka. Hänet tunnetaan niin suomalaista musiikkikenttää uudistaneista Hassisen kone ja Sielun veljet -yhtyeistä kuin soolotuotannostakin.

Tänä vuonna Ismo Alangon historiaan päästään perehtymään kirjan muodossa. Kustantamo Johnny Kniga julkaisee lokakuussa Ismo Alangon elämänkerran, jonka on kirjoittanut Kätilö-romaanista tunnettu ja Finlandia-ehdokkaanakin ollut Katja Kettu.

Kustantamon mukaan elämänkertakirja syntyi Ismo Alangon ja hänen musiikkinsa säestyksellä kasvaneen Katja Ketun kohtaamisista. Alangon tuorein levy on Minä haluaisin olla niin kuin Beethoven, joka julkaistiin toukokuussa 2019. Samana vuonna hänet vihittiin Itä-Suomen yliopiston filiosofian kunniatohtoriksi.