Lidl alkaa myydä koronaviruksen pikatestejä – tuloksen saa 20 minuutissa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Useissa Euroopan maissa kotikäyttöiset koronatestit ovat olleet käytössä jo kuukausia, mutta Suomi on tullut tässäkin asiassa hieman jälkijunassa. Nyt Lidl-kauppaketju on kuitenkin tuomassa Suomessa myyntiin koronatestejä, joissa näytteenotto tapahtuu kotona ja tulokset saa 15-20 minuutissa.

Asiasta kertoo Yleisradio, jonka mukaan lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea on saanut Lidliltä ilmoituksen antigeenipikatesti-testin myynnistä Suomessa. Vastaavan ilmoituksen on tehnyt myös Mediq Suomi Oy. Näytteet kotikäyttöisissä testeissä otetaan vanupuikolla nenästä viikon sisällä oireiden alkamisesta.

Lidl kertoi Yleisradiolle, että pikatestit on tarkoitus saada Suomessa myyntiin toukokuun aikana. Tuotteen myyntihinta ei ole vielä tiedossa.