Huikea video! Maailman pisin vesiliukumäki laskettiin kameran kanssa

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Malesian Escape -vesipuistossa sijaitsee maailman virallisesti pisin puoliputken muotoinen vesiliukumäki. Vesiliukumäki on niin pitkä, että sen laskeminen päästä päähän ei ole ohi aivan hetkessä.

Escape-puiston vuonna 2019 avattu vesiliukumäki on hurjat 1 111 metriä pitkä. Vastaavasti aikaisempi maailman pisin vesiliukumäki, Saksan 356-metrinen Galaxy Erding oli lähes kolme kertaa lyhyempi. The Rakyat Post -lehden mukaan Escape-puiston liukumäen suunnittelu ja rakentaminen kesti noin kaksi vuotta.

Maailman pisimpään vesiliukumäkeen päästään tutustumaan Youtubessa julkaistulla videolla. Mäkeä laskeneiden kuvakulmasta kuvatulla videolla matka rakennelman päästä päähän vie noin neljä minuuttia. Koska liukumäki on rakennettu keskelle sademetsää puita kaatamatta, avautuvat sen kyydistä myös hienot näkymät.