Varoitus: Takatalvi voi iskeä tänään – Etelä-Suomeen jopa lumisateita

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Liikenteenohjausyhtiö Fintraffic varoittaa nyt kesärenkaat vaihtaneita noudattamaan äärimmäistä tarkkaavaisuutta liikenteessä. Syynä on loppuviikolle luvattu vaihteleva kevätsää, jossa saattaa sataa räntää.

– Mikäli kesärenkaat on jo vaihdettuna alle, on liikenteessä syytä olla nyt erityisen varovainen. Huomiota tulee kiinnittää etenkin riittäviin turvaväleihin ja sopivaan tilannenopeuteen. Muistaa kannattaa myös, että sohjoisella tiellä vesiliirron vaara on suurentunut, sillä sohjo täyttää helposti renkaiden urat, muistuttaa Fintrafficin tieliikennekeskuksesta liikennekeskuspäällikkö Marika Saarenpää.

Suomessa on odotettavissa vettä, räntää ja jopa lunta. Auto kannattaa jättää suosiolla kotiin, jos ei ole pakollista menoa tai alla on kesärenkaat. Vesisade on odotettu vieras, koska se helpottaa siitepölyallergisia. Tien pintaan jäätyessään se on kuitenkin hengenvaarallinen kombo kesärenkaiden kanssa.