Petri Nygårdin Facebook-tili kaapattu – fanit ihmettelevät outoja julkaisuja

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Niin kuuluisuuksien kuin tavallisten kansalaistenkin sosiaalisen median ovat vaarassa joutua hakkerien kaappaamiksi ja eteenpäin myydyiksi. Nyt sometilin kaappauksen kohteeksi on joutunut suomalainen räppäri Petri Nygård.

Petri Nygårdin fanit alkoivat ihmettelemään tähden Facebook-tilille keskiviikkoillasta alkaen ilmestyneitä erikoisia videoita. Räppärin yli 128 000 seuraajan tili on mitä todennäköisimmin joutunut hakkereiden kaappaamaksi. Nygårdin joutumisesta cyberrikoksen uhriksi uutisoi ensimmäisenä Rumba.

Suomelaisten julkisuuden henkilöiden Facebook-tilien kaappaaminen hakkereiden toimesta ei ole ollut etenkään viime kuukausina harvinaista. Sometilien kaappaamisen uhreiksi ovat joutuneet tämän vuoden aikana muun muassa räppäri Redrama, muusikko Kauko Röyhkä ja näyttelijä Aku Hirviniemi. Tapausten selvittely Facebookin kanssa on monissa useissa tapauksissa osoittautunut niin vaikeaksi, että monet uhreiksi joutuneet ovat suosiolla perustaneet palveluun uuden sivun menettäen samalla vanhat seuraajansa.