Valtava vajoama ilmestyi maahan Turkissa – viljelijät pelkäävät tehdä peltotöitä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Turkkilaiselle tasangolle on ilmestynyt valtama vajoama kuivuudesta johtuen. Paikalliset maanviljelijät ovat huolestuneita maahan ilmestyneistä aukoista, jotka johtuvat todennäköisesti pohjaveden liiallisesta käytöstä viljelysmaiden kastelussa.

Kuivuus on vakava ongelma turkkilaisten viljelijöiden keskuudessa. Maahan ilmestyneitä reikiä kutsutaan doliineiksi, ja ne saattavat olla halkaisijaltaan muutamasta metristä peräti satoihin metreihin. Nyt ilmestynyt vajoama voisi nielaista sisäänsä kokonaisen linja-auton.

Kerroimme taannoin, kuinka Floridaan ilmestynyt doliini nielaisi sisäänsä kolmekerroksisen huvilan. Vuonna 2007 Guatemalaan ilmestyi 100 metriä syvä vajoama, joka imaisi itseensä useita taloja ja tappoi kolme ihmistä.