Eläintarhan saukot saivat koronatartunnan – kärsivät nuhasta ja yskästä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Koronavirus voi tarttua moniin eläinjeihin, joskin oireet eivät aina ole välttämättä yhtä vahvoja kuin ihmisillä. Nyt Yhdysvaltalaisessa eläintarhassa huolta on aiheuttanut viruksen tarttuminen siellä asuviin saukkoihin.

Atlantassa sijaitsevan Georgia Aquarium -vesieläintarhan pikkusaukoilla alkoi ilmetä flunssamaisia oireita, kuten aivastelua, nuhaa, väsymystä ja yskää. Eläimille tehtiin koronatestit, joiden tulokset olivat positiiviset. Saukot eivät ole esillä toipumisensa aikana, eivätkä ne ole olleet suorassa kontaktissa eläintarhan kävijöiden kanssa.

Suurta huolta eläintarhan pikkusaukkojen suhteen ei pitäisi olla. Niiden tilaa on kuvailtu hyväksi, ja saukkojen uskotaan toipuvan covid-19 -taudista täysin. NBC-uutissivuston mukaan eläinten uskotaan saaneen tartunnan oireettomana virusta kantaneelta työntekijältä.