Kyllästyttääkö pelaaminen? Sony kehittää tekoälyä tekemään sen puolestasi

Digi Pelit · Tim Isokivi

Teknologiajätti Sony on patentoinut jokseenkin yllättävältä kuulostavan idean. Yhtiö on hakenut patenttia tekoälylle, joka kykenisi oppimaan videopelien pelaamista ihmisen puolesta.

Sonyn huhtikuussa 2020 hakeman patentin mukaan keinoäly seuraisi pelaajan toimia ruudulla, oppien jatkuvasti hänen pelimaailmassa tekemistään päätöksistä ja liikkeistä. Tekoäly kykenisi oppimansa perusteella jatkamaan peliä ihmispelaajan puolesta hänen tyylilleen uskollisesti. Patentti julkistettiin Patent Scope -sivustolla.

Avustavaa tekoälyä ei olisi suinkaan suunniteltu pelkästään laiskoja pelaajia varten. Sen ansiosta esimerkiksi moninpelaajien ei tarvitsisi keskeyttää peliä vessa- tai ruokataukojen ajaksi. Tekoälystä voisi olla apua myös esimerkiksi niille henkilöille, joiden tapauksissa fyysiset rajoitukset hankaloittavat pelaamista.