Humalainen opettaja vei oppilaat strippiklubille – sai kolmen vuoden opetuskiellon

Ohhoh! · Tim Isokivi

Oppilaitaan strippiklubille luokkaretkellä vienyt opettaja on irtisanottu virastaan. Brittiläisessä yksityiskoulussa opettaneelle 55-vuotiaalle perheenisälle on langetettu lisäksi kolme vuotta kestävä opetuskielto.

Tietotekniikkaa Northumberlandissa sijaitsevassa Longridge Towers Schoolissa opettanut Richard Glenn oli yksi valvojista 16-18 -vuotiaiden oppilaiden luokkaretkellä Costa Ricassa. Heinäkuussa 2019 järjestetyn luokkaretken aikana hän humaltui oppilaiden kanssa ja vei heidät paikalliselle strippiklubille. Lisäksi Glenn oli muun muassa uhkaillut potkaista yhtä oppilasta päähän, uhannut toista tappamisella ja käyttäytynyt aggressiivisesti luokkaretkeä johtanutta naista kohtaan.

Richard Glenn oli myös vilautellut sukuelintään kanssaan hotellihuoneen jakaneelle naiselle, mutta tapausta käsitelleiden mukaan teko ei ollut seksuaalinen tai pahantahtoinen. Opettajan oli määrä toimia luokkaretken valvojana viikkojen ajan. Hänet lähetettiin kuitenkin takaisin kotiin vain kuusi vuorokautta matkan alkamisesta.

Tapausta käsitellyt paneeli totesi Richard Glennin asettaneen humalaisella käytöksellään oppilaat vaaraan. Opettajan mukaan hän ei itse muista yön tapahtumia voimakkaan humalatilan vuoksi. Hän kuitenkin myönsi BBC:n mukaan syyllistyneensä räikeään virkavirheeseen.