Kreikkalainen saari on nyt koronavapaa – asukkaat rokotettu eikä yhtään tautitapausta

Matkailu · Terhi Piiroinen

Kreikan Elafónisoksen saari on avannut turistikautensa virallisesti. Hiekkarantojen paratiisi toivottaa rokotetut tai negatiivisella koronavirustodistuksella varustetut matkailijat luokseen. Saaren kaikki vakituiset asukkaat on rokotettu.

Elafonisoksen hotellien ja ravintoloiden omistajat ovat avaamassa matkailukautta toivekkaana. Kaikki saaren asukkaat ovat saaneet toisen rokoteannoksen ja tarkalla valvonnalla tautia ei enää pääsisi saarelle. Aurinkolomasta haaveilevat matkailijat ovat soitelleet jo varauksia majoitusalan yrityksiin.

– Varauksia on tullut siitä asti, kun julistimme olevamme virallisesti koronaviruksesta vapaa matkakohde, hotelliyrittäjä Babis Aronis kertoo.