Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta hurja kuva: ”Tätä kasaa tutkitaan parhaillaan”

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Suomessa jätteiden kierrättäminen on maailman huipputasoa, mutta silti löytyy parannettavaa. Osa ihmisistä ei ymmärrä viedä tavaroitaan jäteasemille, vaan hylkäävät tarpeettomat tavarat tienpientareille rytökasoiksi. Tämä tapa on todella oksettavaa.

Roskaaminen on laiskojen ihmisten helmasynti. Nyt Itä-Uudenmaan poliisilaitos on julkaissut kuvan jätekasasta, jonka alkuperää tutkitaan parhaillaan. Tapausta selvitetään jätelain tai ympäristösuojelulain rikkomisena.

– Kotona tarpeettomiksi käyneille huonekaluille ja roskille oikea paikka on kierrätys. Tässä toistaiseksi tuntematon tekijä on päättänyt hävittää ne syrjäisen metsän laitaan, ja syyllistynyt samalla ympäristörikokseen. Vinkin ansiosta tapaus on poliisilla tutkittavana.

Ennen jäteasemalle vientiä tarpeettomia tavaroita voi tarjota ilmaiseksi erilaisissa netin roskalava-ryhmissä. Jäteaseman käsittelymaksu on huomattavasti edullisempi kuin rikoksesta seuraava sakko.

https://www.facebook.com/itauudenmaanpoliisilaitos/photos/a.743062539070010/3991444607565104/