Hurja takaa-ajo Rovaniemellä – poliisi otti kuljettajan kiinni metsästä ja takavarikoi auton

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Rovaniemellä partioinut poliisi antoi pysähtymiskäskyn auton kuljettajalle lauantaina puolen yön jälkeen valtatie neljällä. Ajoneuvon kuljettaja ei noudattanut käskyä, vaan lähti pakomatkalle. Kuljettaja suuntasi kohti pohjoista Kittiläntietä pitkin.

Ajoneuvon nopeus oli paikoin jopa 160 kilometriä tunnissa. Sinetässä auto kääntyi ympäri ja jatkoi pakoaan kohti Rovaniemeä. Poliisi tavoitti ajoneuvon lähellä Rovaniemeä, jolloin kuski yritti paeta jalan.

Kuljettajan pakomatka saatiin katkaistua metsässä ja häntä epäillään rattijuopumuksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta sekä kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Autossa oli kuljettajan lisäksi kuusi matkustajaa. Sama ajoneuvo oli paennut poliisia myös aiemmin.

– Poliisi on takavarikoinnut nyt auton, Lapin poliisi tiedottaa napakasti.