Eurooppalainen dokumenttiryhmä murhattiin Burkina Fasossa – selvittivät salametsästyksen vastaisia toimia

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Kaksi espanjalaista toimittajaa, David Beriáin ja Roberto Fraile sekä irlantilainen salametsästystä vastustavan Chengeta Wildlife -järjestön johtaja Rory Young on murhattu länsiafrikkalaisessa Burkina Fasossa. He olivat kuvaamassa Paman kansallispuiston alueella dokumenttia salametsästyksen vastaisista toimista.

Dokumenttiryhmä joutui avolava-autoilla ja moottoripyörillä liikkuneen terroristien hyökkäyksen kohteeksi. Väijytyksen kohteeksi olleessa ryhmässä oli ulkomaalaisten toimittajien lisäksi turvallisuusjoukkojen henkilökuntaa sekä paikallisia metsänvartijoita. Kuolleiden lisäksi yksi mukana ollut sotilas on kateissa ja kaksi muuta haavoittunut.

BBC:n mukaan alueella on runsaasti salametsästäjien ja terroristien lisäksi ryöstäjiä ja jihadistiryhmiä. Espanjan pääministeri on kertonut David Beriáinin ja Roberto Frailen tehneen merkittävän uran konfliktialueiden toimittajina. Irlantilainen eläinsuojelujärjestön puheenjohtaja Rory Young on puolestaan omistanut koko elämänsä salametsästyksen kitkemiseen.