Maailman pisin jalankulkijoiden riippusilta Portugaliin – pituus yli puoli kilometriä

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Portugaliin on rakennettu valtavan pituinen riippusilta, jonka avulla jalankulkijat pääsevät jatkossa ylittämään Paiva-joen. Pituutta rakennelmalla on jopa yli puoli kilometriä.

Maailman pisimmäksi jalankulkijoiden riippusillaksi nimetty rakennelma sijaitsee UNESCOn suojelemassa Arouca Geoparkissa. Sillalla on pituutta 516 metriä, ja se roikkuu 175 metrin korkeudessa alapuolella sijaitsevasta kanjonista. Sillan ylittäminen kestää noin 10 minuuttia.

Siltaa pitkin saa kerralla kävellä maksimissaan 100 ihmistä. Reuters-uutistoimiston mukaan paikalliset toivovat 2,3 miljoonaa euroa maksaneen rakennelman elävöittävän koronakriisin autioittaman seudun matkalua. Korkeanpaikankammoisille sillan ylittäminen voi tosin osoittautua haastavaksi, sillä rakennelma heiluu kävellessä ja sen lattiaosa on läpinäkyvää metallista verkkoa.