Verkkomedia Stara istuttaa sivulatauksistaan 200 puuta – ilmakehästä poistuu 59 tonnia hiilidioksidia

Viihdeuutiset · Stara.fi

Lifestyle-verkkomedia Stara ryhtyi viime syksynä kompensoimaan verkkomedian dataliikenteestä aiheutuvia päästöjä perustamalla Lempäälään oman metsän yhdessä tamperelaisen Reforest Finlandin kanssa. Stara istuttaa puun jokaisesta verkkomedian 100 000 sivulatauksesta, ja nyt joulukuun 2020 ja huhtikuun 2021 välisen jakson tilastot ovat valmistuneet.

Staran toimitusjohtaja Jocka Träskbäck ja Reforestin toimitusjohtaja Atte Borgenström istuttamassa Staran puita Lempäälässä.

Joulukuun 2020 alusta huhtikuun 2021 loppuun Staran verkkosivustolla vieraili 3 389 863 eri kävijää, jotka tekivät yhteensä 20 539 051 sivulatausta. Viiden kuukauden sivulatausten perusteella Staran metsään Lempäälässä istutetaan siten 200 uutta puuta. Luonnonvarakeskus Luken laskelmien mukaan Staran marraskuun sivulatauksista istutettavat puut poistavat ilmakehästä yhteensä noin 59 tonnia hiilidioksidia niiden 60 vuoden elinkaaren aikana.

– Stara haluaa olla Suomen ilmastoystävällisin verkkomedia. Meille on tärkeää, että kompensoimme istuttamalla puita lähelle ja että hanke toteutetaan samalla mahdollisimman läpinäkyvästi. Lukijat näkevät puidemme sijainnin myös kartalla QR-koodin perusteella, Staran toimitusjohtaja Jocka Träskbäck kertoo.

– Istutuksen jälkeen Reforestin verkkopalvelussa nähdään missä puut sijaitsevat sekä minkä yrityksen puista on kyse ja mitä niillä kompensoidaan. Alueemme sijaitsevat usein lähellä asiakkaita, jolloin puita voi käydä myös paikan päällä katsomassa, Reforestin toimitusjohtaja Atte Borgenström kertoo uudenlaisesta konseptista.

Katso alla olevalta videolta miten Staran ensimmäiset puut istutettiin Lempäälässä.

Katso tästä QR-koodista lisätietoja Staran metsästä.