Itä-Suomen poliisille yllättävä pelastustehtävä: ”Onneksi en ollut valinnut Mikki Hiiri -kalsareita”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Itä-Suomen poliisilaitos järjesti äskettäin vuorokauden kestävän valvontamaratonin, jossa oli määrä valvoa erityisesti ajonopeuksia. Nopeusvalvonnan tiimellyksessä Kuopion liikenneryhmän partiolle tuli kuitenkin yllättävä ja harvinainen tehtävä Pielaveden Kirkkosaaren Tenhulammelle.

Ilmoittajan mukaan joutsen oli takertunut katiskan naruihin noin 60 metrin päässä rannasta ja oli huonossa kunnossa. Ilmoittajan arvion mukaan joutsenen jalka olisi ollut mahdollisesti poikki. Poliisipartion vaihtoehdot olivat vähissä, mutta kainuulaisen konstaapelin ohjeistamana se päätti yrittää pelastaa linnun.

– Menimme paikalle ja huomasimme väsyneen eläimen, joka veti perässään katiskaa ja vedellä täyttynyttä katiskan kellutinta. Meillä oli vaihtoehdot joko lopettaa joutsen tai sitten kahlata sen luokse ja auttaa irti naruista. Onneksi joutsen itse teki asian eteen jotakin ja jaksoi lähes rantaan, Itä-Suomen poliisi kertoo sosiaalisessa mediassa.

– Riisuin haalarin, suojaliivit ja ajattelin, että onneksi en ollut valinnut Mikki Hiiri -kalsareita aamulla töihin lähtiessäni. Kahlasin linnun luokse. Huomasin, että sininen naru oli kietoutunut molempien siipien ja kaulan ympäri. Huomasin myös, että lintu oli lopen uupunut. Oli varmaan kamppaillut jo tovin, poliisi kertoi tapahtumien kulusta.

Linnulle saatiin laitettua pipo päähän, mikä rauhoitti sitä huomattavasti. Joutsenen irrotus olikin sitten jo hieman vaikeampi tehtävä. Leathermanin avulla naru saatiin lopulta katkaistua ja pois linnun siipien ja kaulan ympäriltä. Joutsenen siivet tuntuivat ehjiltä ja muutenkin lintu oli kunnossa. Irrotuksen ja pipon poistamisen jälkeen joutsen lähti uimaan pois. Katso video tilanteesta tästä.

– Lintu ui hyvin ja tuskattoman oloisesti ja ajattelimme, että varmaan siitä kesän aikana ihan lintu vielä koppeutuu. Sitäpä voivat paikalliset lintuharrastajat käydä katsomassa. Onneksi tällanen loppu tällä kertaa. Sitä on tullut virkauralla niin monta eläintä lopetettua, että olin lopen iloinen tästä pelastautumisesta. Sitkeä kaveri sai uuden mahdollisuuden.