Keltainen kilpikonna hämmästyttää – harvinaisuus nähtiin vasta toisen kerran

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kilpikonnatkaan eivät aina suosi pelkkiä tummia värejä. Nyt hämmästystä on herättänyt vasta toista kertaa todistettavasti luonnossa nähty keltainen intianläppäpehmeäkilpikonna.

Keltainen kilpikonna löydettiin ja pelstatettiin Intian Länsi-Bengalissa sijaitsevasta lammikosta. Erikoisen värityksen epäillään Weather Channel -sivuston mukaan johtuvan geenimutaation aiheuttamasta tyrosiinipigmentin puutteesta. Keltainen intianläppäpehmeäkilpikonna on nähty luonnossa tiedettävästi vain kerran aikaisemmin, viime heinäkuussa Intian Odishassa.

Intianläppäpehmeäkilpikonna kasvavat noin 20-35 -senttisiksi ja syövät pääasiassa sammakoita, etanoita ja vesikasveja. Nyt löydetty kilpikonna on herättänyt runsaasti huomiota ja riemastusta sosiaalisessa mediassa. Eläimen ulkonäköä verrattiin epätavallisen värityksen ansiosta muun muassa juustoihin ja kananmunan keltuaiseen.