Ruotsin Paratiisihotelli -tuotantokausi keskeytetään poliisitutkinnan vuoksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suosittu realitysarja Paratiisihotelli on Ruotsissa kohun keskiössä. Sarjaan osallistuneet Jennifer Paatere ja Annie Dahlberg kertoivat sosiaalisessa mediassa joutuneensa Toby Johnsonin seksuaalisen ahdistelun kohteiksi kuvausten aikana.

Tuotantonyhtiö Nent on nyt ilmoittanut, että Ruotsin Paratiisihotellin tämänhetkisen kauden esittäminen keskeytetään. Tuotantokauden jaksoja ei tulla myöskään esittämään Ruotsin Viaplay tai Viafree -palveluissa, joissa sarjaa on aikaisemmin nähty. Tiedotteessa kuvauksissa tapahtunutta ahdistelua kuvaillaan mahdottomaksi hyväksyä.

Naisten mukaan tapausten julki tulemisen myötä sarjasta poistettu Johnson oli esimerkiksi yrittänyt riisua heitä väkisin. Dahlberg kertoo miehen myös kosketelleen hänen sukuelimiä ja tunkeneen sormensa tämän sisään ilman suostumusta. Dahlberg ja Paatere ovat sittemmin tehneet Johnsonista rikosilmoituksen.

Ruotsalainen P3-radiokanava haastatteli taannoin sarjan aikaisempien kausien osallistujia. Heidän mukaansa seksuaalista ahdistelua on tapahtunut kuvauksissa aikaisemminkin, mutta tuotantoyhtiö on piilotellut tapauksia ja kieltänyt osallistujia puhumasta asiasta julkisuudessa.