Star Wars -fanien unelma: Hämmästyttävän aidonkaltainen valomiekka

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Star Wars -elokuvien tunnetuimpia ja rakastetuimpia aseita ovat jedien ja sithien käyttämät valomiekat. Elokuvissa ja sarjoissa valomiekat on luotu visuaalisten erikoistehosteiden avulla, eivätkä lelu- ja koristevalomiekat ole kyenneet vastaamaan valkokankailla nähtyä magiaa.

Nyt Walt Disney Imagineering Research and Development on kuitenkin kehitellyt tähän saakka aidoimman kaltaisen fyysisen valomiekan. Miekka paitsi loistaa elokuvien tapaan, sen valoterä myös kasvaa ja kutistuu. Keksintöä esiteltiin Floridan Walt Disney World Resort -puiston ensi vuonna avattavaa Star Wars: Galactic Starcruise -hotellia mainostavalla videolla.

Disneyn mukaan Star Wars: Galactic Starcruiser -hotellissa vierailevilla on mahdollisuus nähdä valomiekat käytössä ensimmäisten joukossa. Toistaiseksi tiedossa ei ole, tullaanko valomiekkoja näkemään joskus myös lelukauppojen hyllyillä.