Täytetyt grillisienet kestosuosikkina – näillä vinkeillä täyte pysyy sisällä

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Suomalaiset rakastavat täytettyjä herkkusieniä, mutta osa tuskailee grillissä pyörivien sienten ja ritilälle valuvien täytteiden kanssa. Nyt siihen on tarjolla muutama vinkki.

– Perinteiset täytetyt herkkusienet saavat makua sinihomejuustosta ja pekonista. Leikkaa sienen lakista siivu kanneksi, niin herkkusienet pysyvät tasaisesti grilliritilällä ja voit unohtaa keikkuvat sienet, Champ-herkkusieniyhtiö vinkkaa.

Täytetyt grillisienet

8 kpl Champ grilli tai jumbo herkkusieni

2 rkl öljyä

80 g sinihomejuustoa

1 kpl keltuainen

2 rkl ruohosipulia hienonnettuna

mustapippuria rouhittuna

16 siivua pekonia

Irrota herkkusienten kannat ja hienonna ne veitsellä. Paahda kannat öljyssä kullan ruskeiksi. Sekoita kulhossa sinihomejuusto, keltuainen, ruohosipuli ja jäähtyneet herkkusienten kannat. Mausta massa mustapippurilla. Leikkaa herkkusienen hatusta noin 1-2 millimetrin paksuinen viipale. Täytä sieni sinihomejuustomassalla ja laita sieniviipale kanneksi. Kieritä kaksi pekonisiivua sienen ympärille limittäin. Kypsennä sienet grillissä, kunnes pekoni on kauttaaltaan paahtunut.