Saksalaisnainen varasti miljoonan ja lavasti kuolemansa – jäi kiinni koiransa takia

Ohhoh! · Tim Isokivi

47-vuotiaan saksalaisnaisen pitkälle suunniteltu rikos on selvinnyt hänen koiransa ansiosta. Nainen oli kavaltanut työpaikaltaan jättisumman rahaa, lavastanut kuolemansa ja paennut Mallorcalle.

Saksalaisessa tuulienergiayhtiössä työskennelleen naisen vanhemmat olivat ilmoittaneet hänen kuolleen autokolarissa maaliskuussa 2020. Hänen oli sitä ennen epäilty varastaneen työnantajaltaan noin miljoona euroa. Kertomus naisen kuolemasta herätti epäilystä, ja niinpä energiayhtiö palkkasi yksityisetsiviä tutkimaan tapausta.

Etsiville paljastui sosiaalisessa mediassa, että nainen omisti suurikokoisen villakoiran. Mallorcan Santa Poncassa oli puolestaan nähty saarella harvinaista koirarotua ulkoiluttanut mies. Palaset loksahtivat paikoilleen, ja kuolleeksi väitetty nainen onnistuttiin lopulta paikantamaan kylästä. Sittemmin pidätetty nainen oli asunut Mallorcalla väärien henkilöllisyyspapereiden turvin. BBC:n mukaa hän on myöntänyt viranomaisille lavastaneensa kuolemansa.