Mies maalaa teiden kuoppiin sukuelimiä – haluaa ne korjatuksi nopeammin

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Asfalttiin ilmestyvät halkeamat ja montut ovat yleinen riesa teillä liikkuvilla. Pahimmillaan ne voivat vaurioittaa ajoneuvoja ja aiheuttaa jopa onnettomuuksia. Nyt eräs uusiseelantilainen mies on keksinyt omalaatuisen tavan edistää tieturvallisuutta.

Aucklandissa asuva Geoff Upson kääntää viranomaisten ja päättäjien huomiot kuoppiin spraymaalin avulla. Hän maalaa monttujen ja halkeamien ympärille peniksen muotoisia neonvihreitä kuvioita. Upson kertoo Vice-lehdelle aloittaneensa epätyypillisen aktivismin yritettyään turhaan tehdä valitusta paikallisessa tiessä olleesta vaaralisesta kuopasta.

Monet kuopista ovat pysyneet korjaamattomina penisgraffiteistä huolimatta, mutta ne korjataan yleensä siinä vaiheessa kun falloskuviot nousevat otsikoihin mediassa. Taannoin Auckland Transport -viranomaistaho ilmoitti tekevänsä rikosilmoituksen Upsonista ja vaativan häneltä vahingonkorvauksia graffitien siivoamisesta. Paikalliset asukkaat ovat kuitenkin kiitelleet Upsonia sosiaalisessa mediassa hänen harrastuksestaan.