Päiväkänni-haaste leviää somessa – rajoitukset rajoittavat juomisen päiväsaikaan

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Koronavirustilannetta on yritetty pitää Suomessa hallinnassa tekemällä erilaisia toimia ja rajoituksia, joista suuri osa on rokottanut etenkin tapahtuma- ja ravintola-alaa. Maaliskuussa ravintolat joutuivat kolmen viikon sulkutilan ajaksi sulkemaan ovensa tai rajoittamaan sen take away -annoksiin.

Uusien rajoitusten mukaan pahimmilla korona-alueilla anniskeluravintolat saavat olla auki iltakuuteen ja alkoholin tarjoilun täytyy loppua kello 17. Tämä on kirvoittanut paljon keskustelua ravintoloitsijoiden ja asiakkaiden keskuudessa, koska toimistoaikaan työskentelevillä ei käytännössä ole mahdollisuutta piipahtaa ravintolassa lainkaan. Rajoitus on saanut myös sosiaalisessa mediassa leviämään Päiväkänni-haasteen.

Muun muassa Facebookissa on lähtenyt leviämään kuva, jossa Suomen kansalaisia kehotetaan vetämään päiväkännit paikallisessa anniskeluravintolassa klo 9-17. ”Toimit vastuullisesti ja osoitat solidaarisuutta sekä valtioneuvostolle että ravintola-alalle”, haasteen yhteydessä levinneessä kuvassa todetaan.

https://www.facebook.com/palotie/posts/10158683064349934