Imatran vastaanottokeskuksen tartuntamäärä kasvoi – nyt jo 46 asukasta sairastunut

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Noin puolet Suomen Punaisen Ristin organisoiman vastaanottokeskuksen asukkaista on sairastunut koronaan Imatralla. Tartuntoja on todettu yhteensä 46. Keskuksessa asuu 99 ihmistä.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) on pyytänyt Kaakkois-Suomen poliisilta 16. toukokuuta asti virka-apua karanteeniin ja eristykseen määrättyjen henkilöiden valvomiseksi. Lehtitietojen mukaan osa sairastuneista on nähty kaupungilla tavalliseen tapaan, joten valvonta on aiheellista.

Suurin osa sairastuneista on jo parantunut ja jatkotartunnat ovat olleet pääosin perheiden sisäisiä. Parhaillaan sairastavat ovat eristyksessä ja sairastumisvaarassa olevat ovat karanteenissa. Asukkaille on toimitettu tietoa siitä mitä karanteeni ja eristys tarkoittavat ja miten koronaan sairastuneen tulee toimia.