Finnair palauttaa koronasäilytyksessä olleita koneita Suomeen

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Finnair lennätti viime vuonna Tsekkiin ja Ranskaan yhteensä 32 matkustajakonettaan. A320 ja A330 -sarjan koneita pidettiin kustannuksien säästämiseksi talvisäilytyksessä, sillä koronakriisi aiheutti lentoliikenteen mittavan seisahtamisen. Kyseessä oli poikkeuksellinen toimenpide.

Nyt Finnair on lennättämässä Tsekissä ja Ranskassa talvehtineet koneensa takaisin Suomeen. Finnairin lentokonehuollon johtaja Sampo Paukkerin mukaan ensimmäiset kapearunkoiset koneet on tarkoitus lennättää Prahasta Helsinkiin touko-kesäkuussa. Tarkoituksena on, että koneet pystytään palauttamaan liikenteeseen nopeallakin aikataululla matkustamisen kysynnän elpyessä.

Talouselämä-lehden mukaan Finnair epäilee matkailun kysynnän elpymisen alkavan asteittain kesän ja syksyn kuluessa. Talvisäilytyksen taustalla olivat säästösyyt, sillä normitilanteessa pitkäaikaiselle säilytykselle ulkomailla ei olisi tarvetta. Yhteensä Finnairilla on käytössään yli 80 lentokoneen laivasto.