Kim Jong-un teloitutti kuoronjohtajan – koska tämä oli eri mieltä esityksestä

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Pohjois-Korean diktaattori Kim Jong-un on teloittanut yhden maansa kuoronjohtajista, koska mies oli ollut eri mieltä helmikuussa järjestetystä esityksestä. Pohjois-Koreassa oli juhlittu Kim Jong-unin isän, eli Kim Jong-ilin syntymäpäivää pjongjangilaisessa teatterissa.

Newsweekin mukaan teatterissa oli nähty juhlapäivän kunniaksi taikatemppuja sisältänyt show. Kim Jong-un oli ollut esityksestä haltioissaan. Sen sijaan hän oli sivukorvalla kuullut, kun eräs kuoronjohtaja oli kertonut, että esitys ei ollut hänen mieleen. Hänet pidätettiin myöhemmin saman iltana.

Kaikki juhlissa esiintyneet pohjoiskorealaiset kutsuttiin teatteriin neljä päivää myöhemmin. Pidätettynä ollut kuoronjohtaja oli paikalla sidottuna. Kolme AK-47 Kalašnikov rynnäkkökiväärillä aseistettua sotilasta ampui täydet 30 luodin lippaat kuoronjohtajaan kymmenen metrin päästä. Kuoron piti kävellä ruumiin ohi.

Kuoronjohtajaan ammuttiin yhteensä 90 luotia, mikä teki ruumiista liian painavan nostettavaksi. Pohjois-Koreasta paennut Yeonmi Park kertoo, että teloituksia tapahtuu maassa usein. Niitä todistavat ihmiset traumatisoituvat loppuelämäkseen.