Poliisipäällikkö sai potkut – tekaisi hälytyksen välttyäkseen kokoukselta

Ohhoh! · Tim Isokivi

Kokouksen välttelystä on aiheutunut kalliit seuraukset poliisipäällikkönä työskennelleelle miehelle. Yhdysvaltojen Mainen Fryeburgin poliisissa työskennellyt Joshua Potvin irtisanottiin tehtävistään hänen jäätyä kiinni poliisihälytyksen tekaisemisesta itsekkäistä syistä.

Joshua Potvin oli helmikuussa 2020 ensin lähettänyt viestin alamaiselleen, jossa hän ilmoitti jäävänsä pois paikallisesta valtuuston kokoontumisesta. Tämän jälkeen hän ajoi paikallisten messujen pitopaikalle ja käytti virka-autonsa tietokonetta luodakseen tekaistun merkinnän aseman tietojärjestelmään. Sen mukaan Potvin oli ajanut alueelle saatuaan soiton siellä nähdystä epäilyttävästä henkilöstä.

Sisäiset tutkinnat paljastivat Potvinin tekaisseen hälytyksen saadakseen tekosyyn jättää saapumatta kokoukseen. Hänen todettiin syyllistyneen monivaiheiseen petokseen. Poliisin hallintoneuvosto päätti lopulta kumota miehen luvan toimia poliisina, uutisoi Associated Press.