Nyt kannattaa kalastaa haukea – opetusvideot auttavat vasta-alkajia

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Luontoharrastusten suosio on kasvanut koronaviruspandemian myötä. Suomalaiset ovat innostuneet vanhoista perinteistä, kuten puutarhanhoidosta ja kalastuksesta. Samalla saa ruokapöytään antimia omavaraisesti.

Kalastusharrastus on hyvä käynnistää kalastuksenhoitomaksun maksamisesta. Sen jälkeen on järkevää hankkia oikeanlaiset välineet ja kalastustarvikkeet. Suomen Vapaa-ajankalastajat on nyt julkaissut oivan videosarjan hauen kalastamista varten, Videoiden avulla vasta-alkajakin pääsee näkemään oikeanlaiset toimintatavat ja välineet.

Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että ylös nostetaan ainoastaan sen verran kalaa, kun sitä aikoo syödä. Isot hauet ovat tärkeitä kalakantojen säilyttämisessä, eivätkä ne useinkaan ole yhtä herkullisia kuin parikiloiset yksilöt. Uusien hauenkalastajien tiedonjanoa tyydyttämään on julkaistu neljä videota, joissa esitellään modernin hauenkalastajan toimintatapoja sekä lajissa tarvittavia välineitä ja niiden käyttöä.

Videoita löydät täältä.