Reggaepioneeri Bunny Wailer on kuollut – perusti legendaarisen Wailers-yhtyeen Bob Marleyn kanssa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Jamaikalainen reggaemusiikin legenda Bunny Wailer on kuollut 73-vuotiaana. Hänet muistuteen muun muassa The Wailers -yhtyeestä, jonka hän perusti Bob Marleyn ja Peter Toshin kanssa.

Bunny Wailer oli menehtyessään 73-vuotias. Muusikon kuoleman vahvisti Jamaikan kulttuuriministeri Olivia Grange. Wailerin kuolinsyy ei ole toistaiseksi tiedossa, mutta hän oli BBC:n mukaan ollut sairaalahoidossa kärsittyään sairaskohtauksesta heinäkuussa 2020.

Bunny Wailer perusti The Wailersin vuonna 1963 lapsuudenystävänsä Bob Marleyn ja Peter Toshin kanssa. Yhtyeen jäsenet nousivat 1960-luvulla Jamaikalla kehittyneen reggae-musiikin pioneereiksi. The Wailers hajosi vuonna 1974, minkä jälkeen Wailer aloitti soolouran.

Bob Marleyn kuoltua vuonna 1981 ja Peter Toshin jouduttua murhatuksi vuonna 1987 Bunny Wailerista tuli The Wailersin viimeinen elossa ollut alkuperäisjäsen. Muusikon ura jatkui hänen viimeisiin vuosiin saakka, ja hän voitti kolmesti parhaan reggae-albumin Grammy-palkinnon.