Hevikitaristien kollektiivi osoitti kunniaa Alexi Laiholle – 41 kitarasoloa 41 ikävuoden kunniaksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vuonna 2015 yhteensä sata kitaristia soitti yhdessä Helsingin juhlaviikoilla Children of Bodom -tähti Alexi Laihon johtamana. Nyt tempauksen takana olleelta 100 Guitars From Hel -kollektiivilta kuullaan kunnianosoitus joulukuussa edesmenneelle tähdelle.

100 Guitars From Helin tuoreella Youtube-videolla esiintyvät kymmenet kitaristit eri puolilta maailmaa. Heidät kuullaan soittamassa yhteensä 41 Alexi Laihon sooloa. Tarkoituksena on tällä tavoin osoittaa kunniaa jokaiselle 41 kitarasankarin ikävuodelle.

Elokuussa 2015 järjestettyä 100 Guitars From Hel -tapahtumaa kerääntyi katselemaan tuhansia ihmisiä. Sata kitaristia valittiin spektaakkeliin internetissä järjestettyjen koesoittojen perusteella. He esittivät lopulta Laihon tapahtumaa varta vasten säveltämän 15-minuuttisen kappaleen.