Viimeinkin! VR palauttaa taolle pantuja kaukoliikenteen junavuoroja

Matkailu · Terhi Piiroinen

VR valmistautuu kesän junamatkustamisen vilkastumiseen palauttamalla kymmeniä kaukoliikenteen vuoroja ympäri Suomen. Lähiviikkoina vuoroja palautetaan Helsingin ja Vaasan, Helsingin ja Turun, Helsingin ja Oulun, Helsingin ja Tampereen, Helsingin ja Hämeenlinnan sekä Jyväskylän ja Tampereen väleille.

– Matkustus lisääntyy entisestään rokotusten edetessä ja rajoituksia purettaessa. Edessä on vilkas kotimaan matkailun kesä raiteilla. Tavoitteenamme on toimia nopeasti, jotta pystymme vastaamaan mahdollisimman hyvin kasvavaan kysyntään. Tarkastelemme tilannetta viikoittain ja lisäämme vuoroja liikenteeseen tarpeen mukaan, sanoo VR:n matkustajaliikenteen johtaja Topi Simola.

Jos haluaa matkustaa mahdollisimman väljästi, kannattaa valita junavuoro ruuhka-aikojen ulkopuolelta. Ruuhka-aikoja ovat arkiaamut, iltapäivät, perjantai-illat sekä sunnuntai-illat. Matkustusväljyyden voi varmistaa myös varaamalla hytin omaan käyttöön, viereisen istumapaikan tyhjäksi tai Ekstra-luokan paikan, jossa viereinen tyhjä paikka kuuluu aina hintaan.