Keskusteluseuraa koko kesän – Lasten ja nuorten puhelin vastaa mietteisiin ja murheisiin

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Koululaisten kesäloma alkaa pian. Lapset ja nuoret kaipaavat toisinaan turvallista aikuista ja luotettavaa keskusteluseuraa. Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lasten ja nuorten puhelin täytti viime vuonna 40 vuotta, ja se on tarkoitettu maksuttomaan jutusteltuun. Puhelinnumero on 116 111.

Lasten ja nuorten puhelin vastaa kesälläkin joka päivä.

– Palvelussa lapset ja nuoret voivat jutella mistä tahansa aiheesta kiireettä MLL:n kouluttaman vapaaehtoisen kanssa. Keskustelun aiheena voi olla kaikkea mahdollista kuulumisten vaihdosta isoihin murheisiin. Yhteydenotot ovat maksuttomia ja luottamuksellisia. Tarvittaessa tukena on aina myös MLL:n ammattilainen, tiedotteessa sanotaan.

Aikuisten kannattaa kuunnella lapsia ja nuoria. Avoin keskustelukulttuuri johtaa yleensä luottamukseen ja siten kevyempään mieleen. Joskus riittää, että lapsella on elämässään ainakin turvallinen aikuinen, kenelle hän voi purkaa mieltään. Lasten ja nuorten puhelin on myös sitä varten.