Suomen pahin koronakeskittymä Keski-Pohjanmaalla – yli 900 karanteenissa

Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Koronavirus on levinnyt Keski-Pohjanmaalla hälyttävää tahtia. Maakunnassa onkin nyt koko maan pahin koronakeskittymä. Ilmaantuvuusluku on parhaillaan Suomen korkein, noin 130 tapausta 100 000 asukasta kohden.

Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soiten mukaan maakunnassa on todettu viimeisten 14 vuorokauden aikana yhteensä 101 koronavirustartuntaa. Karanteenissa on tällä hetkellä jopa 920 henkilöä. Osalla tartunnan saaneista on todettu Maailman terveysjärjestö WHO:n huolestuttavaksi luokittelema Intian virusmuunnos.

Keski-Pohjanmaan tartuntaketjun kerrotaan saaneen alkunsa vappuna Kokkolassa järjestetyltä brunssilta. Soite on vedonnut erityisesti alueen nuoriin, kehottaen heitä välttämään kokoontumista jotta taudin leviämienn saataisiin rauhoittumaan kesäksi. Yhteensä Suomessa raportoitiin sunnuntaina 16. toukokuuta 227 uutta koronatartuntaa.