Takaisinveto: IKEA-astioissa palovammariski – palauta nämä heti kauppaan

Koti & Asuminen · Tim Isokivi

Ruotsalainen huonekalujätti Ikea on varoittanut asikkaitta myymissään astioissa piilevästä vaarasta. Yhtiö tiedotti tiistaina vetävänsä takaisin kaikki myymiensä Heroisk ja Talrika -sarjojen tuotteet.

IKEA

Ikean mukaan Herosik ja Talrika -tuotteet saattavat mennä rikki ja aiheuttaa palovammariskin, mikäli niissä on kuumaa sisältöä. Riski koskee niin sarjojen lautasia, kulhoja kuin mukejakin. Ikea on kehottanut lopettamaan tuotteiden käytön ja palauttamaan ne Ikean liikkeisiin.

Heroisk ja Talrika -astioita ostaneille luvataan Ikeasta täysi hyvitys. Ne voidaan palauttaa mihin tahansa Ikean myymälään, eikä kuittia tai muuta ostotodistetta vaadita. Yhtiö pahoittelee tiedotteessaan takaisinvedosta asiakkaille aiheutuvaa vaivaa.