Kreikka avataan turisteille – pakettimatkoja jo kesä- ja heinäkuussa

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalaistenkin suosituimpiin matkakohteisiin lukeutuva Kreikka avataan jälleen turisteille. Ulkolaiset turistit ovat päässeet matkustamaan maahan viime viikonlopusta saakka. Ehtoina maahantulolle on todistettavasti saatu koronarokotus tai koronatestin negatiivinen tulos.

Matkatoimisto TUI suunnittelee aloittavansa pakettimatkat Kreikkaan kesäkuussa. Mikäli Ulkoministeriön matkustussuositukset sen sallivat, alkavat matkat Kreetaan 10. kesäkuuta ja Rodokselle 12. kesäkuuta.

Matkatoimisto Aurinkomatkat on puolestaan aloittamassa matkat Kreetalle 3. heinäkuuta, Rodokselle 4. heinäkuuta ja Madeiralle 5. heinäkuuta. Aurinkomatka-paketteihin sisältyy kuluton koronatesti ennen paluumatkaa.

Lentoyhtiö Finnair aloitti suorat lennot Kreetalle viime sunnuntaina. Maahan EU- ja Schengen-maista saapuvilta vaaditaan negatiivinen koronatestin tulos tai todistusta kahdesta saadusta rokoteannoksesta ja PLF-lomake. Maahantulovaatimuksista on syytä pysytellä ajan tasalla, sillä ne saattavat muuttua kevään ja kesän aikana.