Proteiinipitoiset jälkiruokaideat – näin tyydytät makeanhimon

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Kesällä saattaa helposti syödä jäätelöä yli tarpeen, mikä kostautuu ylimääräisinä sentteinä vyötäröllä. Makeanhimoa voi taltuttaa opettelemalla terveellisemmän ja vähähiilihydraattisen ruokavalion noudattamisen, jolloin keskitytään sokerituotteiden sijaan proteiiniin ja rasvaan.

PureWow-lehden ruokatoimittaja on listannut nyt jälkiruokia, joissa on proteiinia ja sopivasti makeutta. Valmista maapähkinävoipiirakka tai mantelikakku. Täysjyvää, pähkinöitä ja siemeniä voi käyttää myös marjakakun pohjassa antamassa tuhtia purutuntumaa jälkiruokaan. Marjat ovat oiva lisä niiden kylkeen.

Juustokakuissa on usein proteiinia ja niiden aisaparina voi käyttää kahvia tai tummaa suklaata. Kokeile hedelmiä ja makeuttamatonta kermavaahtoa, pähkinöitä ja rahkaa tai kookosriisivanukasta raparperin kera.