Syksyn Sävel tekee paluun – kilpailuaika parhaillaan käynnissä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kevyen musiikin sävellyskilpailu Syksyn Sävel palaa televisioon tulevana syksynä. AlfaTV:ssä lokakuussa nähtävät lähetykset sisältävät kaksi semifinaalia ja finaalin. Television lisäksi kilpailua voi seurata AlfaTV:n sosiaalisen median kanavissa ja verkkosivuilla.

— Saimme vahvan viestin eri musiikkialan toimijoilta, että Syksyn Sävelellä olisi edelleen oma erityinen paikkansa musiikki- ja laulukilpailujen joukossa. Kyseessä on vahva, tunnettu brändi, jonka uudelleen herättäminen henkiin toivottavasti piristää musiikkialaa ankeiden aikojen jälkeen, sanoo AlfaTV:n taiteellinen johtaja Timo Suomi.

Kilpailuun halutaan mukaan mahdollisimman laaja kirjo eri musiikkigenrejen edustajia. Niin vanhat starat kuin uudet tulokkaatkin ovat tervetulleita osallistumaan. Tavoitteena on löytää uusia, hienoja sävellyksiä, jotka koskettavat ja antavat iloa ihmisille. Ehkä kilpailuun osallistuvien kappaleiden joukosta löytyy sellaisia ikivihreitä, kuten Suvi Teräsniskan Täydellinen elämä (2013) tai Kirkan Surun pyyhit silmistäni (1988) tai Irwin Goodmanin St. Pauli ja Reeperbahn (1970).

— Me haluamme toimia alan kokoavana voimana ja nostaa esiin myös pienempien suomalaisten tuotantoyhtiöiden tekemää musiikkia. Suomessa julkaistaan valtava määrä laadukasta kevyttä musiikkia, joka ei saa ansaitsemaansa näkyvyyttä mediassa, jatkaa Timo Suomi

Mukana kilpailun toteuttamisessa ovat Radio Pooki ja MagnumLive. Radiopartnerina toimiva Radio Pooki takaa, että kilpailu kuuluu vahvasti myös radioaalloilla. AlfaTV:n Keravan studioilta toteutettavista lähetyksistä vastaa huippuammattilaisten tiimi. Studion visuaalinen ilme rakennetaan yhteistyössä kokeneen kumppanin, MagnumLive -konsernin kanssa, joka on ollut toteuttamassa muun muassa Levin World Cup ja Tangomarkkinat -tapahtumia sekä mm. Tanssii Tähtien Kanssa -tv-ohjelmaa.

Nyt alkava kilpailu on kaikille avoin sävellyskilpailu, johon voi osallistua vain ennen julkaisemattomalla kappaleella, jota ei ole aiemmin esitetty julkisesti. Valmiit esityskelpoiset kappaleet tulee lähettää 22.8.2021 mennessä tuomariston kuultavaksi osoitteella syksynsavel@alfatv.fi. Tarkemmat ohjeet ja kilpailun säännöt löytyvät osoitteesta www.syksynsavel.fi. Voittajan valinta tapahtuu lokakuussa 2021 järjestettävissä Syksyn Sävel -ohjelmissa, jotka välitetään AlfaTV-kanavalla. Äänestystulos ratkaistaan tuomariston äänillä ja yleisöäänestyksellä.