Valtava pilvenpiirtäjä alkoi yllättäen huojua – ihmiset pakenivat paniikissa

Ohhoh! · Tim Isokivi

Kiinan Shenzhenissä todistettiin tiistaina pelottavaa tilannetta. Maan korkeimpiin rakennuksiin kuuluva SEG Plaza -pilvenpiirtäjä alkoi yllättäen huojua, aiheuttaen laajamittaista paniikkia.

Noin 290 metriä korkea SEG Plaza alkoi huojumaan noin kello 12:30 paikallista aikaa. Kaikki rakennuksessa tapahtumahetkellä olleet 15 000 ihmistä evakuoitiin 90 minuutin aikana. Viraalina levinneillä videoilla nähdään, kuinka ihmisjoukot pakenevat kauhuissaan rakennusta ympäröivillä vilkkailla kaduilla pilvenpiirtäjän huojuessa taustalla.

Tapahtuneen syitä tutkineiden viranomaisten mukaan pilvenpiirtäjän rakenteissa tai sen lähiympäristössä ei toistaiseksi ole havaittu poikkeamia. Alueella ei myöskään raportoitu mahdollisia maanjäristyksiä tapahtumahetkellä. CNN-uutissivuston mukaan tuuli oli voimakkaimmillaan alueella noin 9 metriä sekunnissa, mikä määritellään Ilmatieteen laitoksen mukaan navakaksi tuuleksi.