111-vuotias mies syö viikottain kanan aivoja – uskoo sen olevan pitkän ikänsä salaisuus

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

111-vuotias Dexter Kruger julistettiin taannoin Australian vanhimmaksi elossa olevaksi henkilöksi. Entinen karjatilan pitäjä uskoo erittäin pitkän ikänsä olevan ruokavalioonsa kuuluvan jokseenkin epätavallisen osan ansiota.

Queenslandin Romassa sijaitsevassa vanhainkodissa nykyään asuvan Dexter Krugerin mukaan hän uskoo eläneensä niin pitkään, sillä hän syö viikottain kanojen aivoja. Hän kuvailee yhdellä haukkauksella syötäviä linnunaivoja herkullisiksi.

– Kanan aivoja. Kanoilla on päät, tiedäthän. Ja niiden päiden sisällä on aivot. Ne ovat herkullisia pieniä asioita, Kruger kuvaili Australian Broadcasting Corp -kanavan haastattelussa.

Krugerin 74-vuotias Greg-poika tosin uskoo isänsä pitkän iän johtuneen ennemminkin yksinkertaisesta elämästä erämaassa. Vanhuksen elämänkertaa kirjoittava vanhainkodin johtaja puolestaan kuvailee Krugeria AP-uutistoimiston mukaan yhdeksi palvelutalon nokkelimmista asukkaiksi. Hän kertoo Krugerin muistin olevan hämmästyttäv 111-vuotiaalle.