Muista varata koronarokotuksen aikasi itse – vain vanhukset ja riskiryhmäläiset kutsutaan

Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Koronarokotuksia saavat osassa maata jo nelikymppiset. 40-49 -vuotiaiden heikko hakeutuminen rokotuksiin on kuitenkin herättänyt huolta. Monien epäilläänkin luulevan, että kaikki vuorossa olevat kutsutaan rokotettavaksi erikseen tekstiviestillä.

Helsingissä rokotusvuorossa ovat 45-49 -vuotiaat, 40-44 -vuotiaiden 31. toukokuuta alkavien rokotusten ajanvaraus on jo avattu ja 35-39 -vuotiaiden rokottaminen on määrä aloittaa kesäkuussa. Oman ikäryhmän rokotusajankohtia on syytä pitää silmällä, sillä aika rokotukseen täytyy varata itse. Ainoastaan vanhemmille ikäluokille ja riskiryhmäläisille on ilmoitettu rokotevuorosta tekstiviestitse.

70-80 -vuotiaiden rokotuskattavuus on ollut Suomessa jopa 90 prosenttia ja 60-vuotiaiden noin 80 prosenttia, mutta huolta on herättänyt 40-49 -vuotiaiden heikolta vaikuttanut innostus hakeutua rokotettaviksi. THL:n erityisasiantuntija Mia Kontio kertoo MTV Uutisille toivovansa kyse olevan vain informaatiokatkoksesta.

Helsingissä tavoite on saada 90 prosenttia jokaisesta ikäryhmästä rokotetuksi, ja nyt ratkaisuksi rokotetiedotusongelmaan onkin ehdotettu tekstiviestikampanjaa. Koko maassa sellaista ei kuitenkaan tulla näkemään eri tahtia etenevien rokotusten vuoksi.