Brittiasiantuntijat varoittavat: Seksitautitartunnat räjähtävät käsiin baarien avatessa ovensa

Ohhoh! Terveys · Tim Isokivi

Koronarajoituksia ollaan parhaillaan lieventämässä Iso-Britanniassa, mikä on jo näkynyt esimerkiksi pubien ja ravintoloiden toiminnassa. Monissa osissa Brittein saaria asiakkaat ovat saaneet jälleen nauttia juomia ja ruokia ravintoloiden ja baarien terasseilla 12. huhtikuuta alkaen.

Pubien avaamisen on pelätty johtavan uuteen ongelmaan. Iso-Britannian seksuaaliterveyden yhdistys BASHHin mukaan sukupuolitautiklinikoiden odotetaan olevan tavanomaista kiireellisempiä kevään ja kesän aikana. Yhdistys varoittaa klinikoilla vierailevien ihmisten määrän olevan tapana lisääntyä merkittävästi sulku- ja rajoitustoimien lieventämisen myötä.

BASHH onkin kehottanut brittejä vierailemaan sukupuolitautitesteissä jo ennen uusien seksikumppanien etsimistä ja irtosuhteiden harrastamista. Tällä tavoin kyettäisiin mahdollisesti välttymään tilanteen räjähtämiseltä käsiin. Yhdystyksen puheenjohtaja John McSorley kertoo Daily Star -lehdelle huolta aiheuttavan erityisesti antibiooteille ja muille lääkkeille vastustuskykyisten seksitautien, kuten niin kutsutun supertippurin leviäminen.