Käärme jahtasi lintua vedessä – hurja takaa-ajo videolle

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Käärmeet kuuluvat niihin eläimiin, joiden näkeminen on useammille ihmisille mieleenpainuva kokemus. Tällä kerralla eräs pariskunta pääsi seuraamaan vieressä käärmettä, joka yritti saada saaliikseen linnun.

Pariskunta oli ollut veden ääressä ruokkimassa kaloja ja kuvannut tilannetta videolle. Kalojen ruokkiminen oli houkutellut paikalle myös lintuja, jotka olivat luultavasti sekä veteen heitetyn ruoan että sitä syömään tulleiden pikkukalojen perässä saapuneet paikalle.

Ennen kuin pariskunta huomasikaan, linnut puolestaan olivat houkutelleet paikalle käärmeen. Käärme vilkaisi ensin ihmisiä ja sai pariskunnan säikähtämään, minkä jälkeen se teki täyskäännöksen ja alkoi jahtaamaan vedessä uiskentelevaa lintua takaa. Videolta ei käy ilmi, päätyikö lintu lopulta käärmeen lounaaksi vai ei.