Luontolivessä uusi tähti – rupilisko on Suomen harvinaisin sammakko

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Rupilisko on Suomen harvinaisin sammakkoeläin, ja se elää Suomessa muutamaa erillisesiintymää lukuun ottamatta vain Ahvenanmaalla ja Pohjois-Karjalan alueella. Elinympäristön pitää olla kostea metsä, mieluusti lehto. Nyt WWF:n uusin livekamera seuraa rupimanterinakin tunnetun eläimen puuhasteluja.

Rupilisko on rauhoitettu ja suojeltava laji koko Suomessa. Tällä kertaa WWF:n Luontolivessä on ensimmäistä kertaa käytössä kelluva kamera. Rupiliskon viihtyvät kutemisensa ajan metsälammissa, joiden vedenpinnan korkeus vaihtelee sääolosuhteiden mukaan

– Metsälammen kirkas vesi mahdollistaa kurkistuksen kahteen todellisuuteen. Pinnan alle, jossa riittää vilinää ja osin myös rantapenkalle, jossa kuviin voi astua vaikka hirvi. Toteutus on monelta osin kokeellinen ja tässä kerätään samalla kokemusta siitä, mihin livekameroilla kuvaaminen voi venyä, WWF:n digitaalisen viestinnän kehityspäällikkö Justus Hyvärinen selvittää.