Suomalaisista lapsista tulevaisuuden avaruusosaajia? ESA ja Heureka ryhtyivät toimeen

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Tiedekeskus Heureka aloittaa uuden lapsille ja nuorille tarkoitetun tiedeopetuksen koordinoimisen Suomessa. Euroopan avaruusjärjestö ESA perustaa Suomeen oman opetustoiminnan, jonka tarkoituksena on valjastaa jälkikasvua tulevaisuuden avaruusteknologian ammatteihin.

– Avaruusteknologia on yhä tärkeämpi osa jokaisen arkipäivää ja suomalainen avaruusosaaminen on maailman huippua. On hienoa, että lasten ja nuorten ymmärrystä ja tietoisuutta avaruudesta lisätään Suomen omilla kielillä. Näin varmistetaan, että meillä on uusia huippuosaajia myös tulevaisuudessa, sanoo ESA:n neuvoston jäsen Maija Lönnqvist työ- ja elinkeinoministeriöstä.

Suomen European Space Education Resource Office, eli ESERO Finland keskittyy tieteiden ja tekniikan osaamisen lisäämiseen, tiedelukutaitoon ja yleisen kiinnostuksen lisäämiseen avaruusalalla. Samalla laajennetaan lasten ja nuorten ymmärrystä avaruusohjelmien vaikutuksista yhteiskuntaan ja talouteen. Opetusta järjestetään päiväkodeissa ja kouluissa.

– Avaruuden lumo on ehtymätön. Upeaa, että Heurekalla on nyt entistä tähdellisempi rooli monipuolisen avaruustutkimuksen ymmärrettäväksi tekemisessä. ESERO-toimiston vetäminen tarjoaa hienoja mahdollisuuksia herättää yhä useampien kiinnostusta ja kartuttaa suomalaisten tiedepääomaa, toteaa Heurekan toimitusjohtaja Mikko Myllykoski.