Italia voitti Euroviisut 2021 – Suomi nousi hetkeksi pistelaskennan ykköseksi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vuoden 2021 Euroviisujen pistelaskentaa tehtin tänään suomalaisittain historiaa, sillä Suomi nousi hetkellisesti koko pistetilaston ykköseksi. Tuomariston äänillä Suomi ei vielä juhlinut, mutta yleisö oli lopulta tuomaristojen kanssa toista mieltä ja yleisöääniä tuli lopulta huimat 281 kappaletta.

Euroviisut 2021 tilannekatsaus Suomen saamien yleisöäänten jälkeen.

Suomi menetti pistelaskennan ykköspaikkansa jo hetken kuluttua, ja lopullisessa tilastoissa sijoitus oli upeasti kuudes peräti 301 pisteellä. Kyseessä on kautta aikojen Suomen toiseksi paras viisusijoitus ja paras sitten Lordin voiton vuonna 2006, kun sijoitus suhteutetaan osallistujamäärään. Kolmanneksi parhaalla sijalla on nyt vuonna 2014 Suomea edustanut Softengine kappaleellaan Something Better.

Vuoden 2021 Euroviisuissa voittajaksi nousi lopulta Italia. Voittokappale oli Blind Channelin kappaleen tavoin rockia, eli nämä kaksi kappaletta poikkesivat selvästi viisujen valtavirrasta.