Hollywood-tähti Charles Grodin on kuollut – muistetaan Beethoven ja Keskiyön pako -elokuvista

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Muun muassa Beethoven-komediaelokuvien ärtyisänä perheenisänä muistettu näyttelijä Charles Grodin on kuollut. Veteraaninäyttelijä oli menehtyessään 86-vuotias. Charles Grodin kuoli kotonaan Yhdysvaltojen Connecticutissa tiistaina 18. toukokuuta.

Grodinin Nicholas-poika kertoo Associated Press -uutistoimiston mukaan Grodinin kuolleen luuydinsyöpään. Näyttelijä esiintyi 1950-luvulta alkaneen uransa aikana jopa 70 elokuvassa ja tv-sarjassa.

Monet katsojat muistavat pokerikasvoisen Charles Grodinin parhaiten komediatähtenä elokuvissa, kuten Beethoven ja Keskiyön pako, josta viimeksi mainitussa hän näytteli Robert De Niron rinnalla. Tähden uraan mahtuu kuitenkin lukuisten eri lajityyppien elokuvia, kuten Rosemaryn painajainen, King Kong ja Taivas saa odottaa. Viimeisinä vuosinaan hänet nähtiin muun muassa Madoff-minisarjassa ja komediasarjassa Louie.