Euroviisutuottaja torppaa kokaiinikohun: ”Kukaan ei ole niin idiootti”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lauantaina järjestettyjen Euroviisujen ensimmäinen sija meni italialaiselle Måneskin-yhtyeelle, joka joutui jo pian voiton jälkeen kohun keskiöön. Yhtyeen laulaja Damiano Davidin väitettiin käyttäneen kokaiinia suorassa lähetyksessä.

Euroviisukohua on sittemmin kommentoinut muun muassa Ylen Anssi Autio, joka toimii UMK:n ja Euroviisujen tuottajana. Hän ei usko Damiano Davidin käyttäneen lähetyksessä huumeita. Aution mukaan lähetyksen turvatarkastukset ovat erittäin tiukat, ja Damiano piti päätään alhaalla vain noin sekunnin ajan.

– Mitä minä näen videon perusteella, niin eihän hän siinä kokaiinia vetele. En usko, että kukaan on niin idiootti, että toisi sinne huumeita. Eihän esiintymisareenalle voinut viedä edes lasillista vettä turvatarkastuksen läpi, Anssi Autio toteaa Ylen mukaan.

Mikäli Damiano Davidin todettaisiin syyllistyneen huumeiden käyttöön suorassa lähetyksessä, saatettaisiin yhtye diskata ja ensimmäinen sija mennä seuraavaksi eniten pisteitä saaneelle. Måneskin-rokkari on kuitenkin kiistänyt väitteet huumeiden käytöstä ja kertonut vain siivonneensa rikki menneen lasin sirpaleita. Euroviisuja järjestävävän EBUn tiedotteen mukaan tarkastuksessa paikalta löydettiin rikkoutunut lasi.